AccessPoint

Vi ønsker at etablere et trådløst netværk baseret på de billig ESP8266 moduler.  Disse moduler koster ca 40 dkr. Målet med projektet at lave det billigst mulige AccessPoint/Hotspot samt at etablere lokale by-netværk så borgerne i de enkelte byer får mulighed kommunikere med hinanden og fx det offentlige. Sikkerhedsmæssigt har et bynet en række fordele. Der er ingen risiko for internationale hackere og alle emails/beskeder kan garanteres at komme fra det lokale bynet og ikke fra noget andet sted i verden. Samtidig kan både lokale forretningsdrivende og borgere nemt selv sætte servere på bynettet. Se fx vores projekt omkring Hjemmeserver som ikke optager meget plads, bruger meget lidt strøm og larmer ikke.

Vi planlægger en række workshops, for unge som gamle, hvor vi arbejder med at programmere ESP8266 modulerne, sætter en retnings bestem antenne på samt genopladlige batterier og solceller til.  Der er målet at lære deltagerne om hvad et internet er, om netværk, trådløs kommunikation samt om vedvarende energi og solceller. Det hele vil foregå på et niveau hvor alle kan være med.

Der udover vil deltagerne lære at bruge en loddekolbe, hvis ikke allerede kan. De vil også få en lille introdution til lidt elektronik og få hands on erfaringer med solceller.  Naturligvis får deltagerne også indblik hvordan elektronik programmeres og indblik i brug af arduino ide.

Vi søger støtte fra virksomheder og offentlige institutioner.