Om os

Vi er en frivillig folkeoplysningsforening. Den store vision er at være med til at give alle på vores jord gratis internetadgang. Der er i dag 4,3 milliarder mennesker, som i dag ikke har internetadgang.

Vi tror det kun, kan lade sig gøre, hvis frivillige ejer og driver processen – og sidste ende ejer og driver den gratis internetadgang. Og vi er heldigvis ikke de eneste. Der er lignende initiativer i Tyskland, Belgien, Holland, Spanien, Portugal, Italien og Grækenland. Se flere på Wireless community network og på community networks by region.

Frivillige kan kun eje og drive denne proces, hvis de får oplæring i det, der er nødvendigt. Derfor tilbyder vi at oplære/undervise medlemmer i teknologien omkring internettet (software og hardware) samt hjælpe med evt. problemer folk oplever med forskellige internetsites fx Facebook, LinkedIn og Google. Vi tilbyder også at fixe computerproblemer og telefonproblemer – inkl. reparation af mobiler så alle vores medlemmer kan få den bedst mulige oplevelse med internettet. Undervisningen er altid på et niveau, så alle kan være med – ellers ville det ikke give mening. Vi vil også undervise i programmering til websider, apps til telefoner og til mikroprocessorer som fx Arduino og Raspberry PI og derfor også om Internet of Things.

Vi søger at etablere finansiering, baseret på indsamlinger og støtte fra myndigheder og virksomheder. og derfor er vores kontingent lavt; 120,- dkk pr år pr husstand. På sigt vil vi søge finansiering via vedvarende energi. Vi vil stille vedvarende energianlæg op hos vores medlemmer mod at få andel i 50% af det, de sparer at anvende anlægget. Dvs. sparer de fx 10.000 kr pr år, så betaler de 5.000 kr pr år til foreningen. Det bliver den faktiske besparelse og ikke en beregnet besparelse. Dvs. vi estimere ikke hvad der spares om året, men vi kigger på den konkrete regning, før vi går igang, og så igen et år senere. Forskellen mellem de beløb skal foreningen have 50% af – naturligvis kun hvis der er sparet noget.

Derfor vil vi også undervise i anvendelse af vedvarende energi, samt hvad der kan gøres at spare på energien. Undervisningen er praktiske opgaver i, hvordan man selv kan lave fx et solvarmeanlæg, biogasanlæg, vind- og vandmølle (fra regnvand) og strømgenerator baseret på Stirlingmotoren.