Madaffald fra køkkenkværne bliver til energi

SÅDAN! Vedvarende energi i lejligheder.

I stedet for at sende køkkenaffaldet via kloaksystemet (se artikel fra delebyer.dk), så kunne det bliver i ejendommen ved at sende køkkenvaskens afløb forbi et opsamlings anlæg i kælderen. Det samme kunne gøres med skyld i toiletterne. Det er den perfekte kombi for biogas. På Renseanlæg Lynetten i København anvender de i dag en millions københavnere tis og lort (ikke mine ord, se artikel fra politikken). Forskellen mellem at beholde sit eget affald og sende det ud til andre anlæg er at du skal betale for den energi de laver ud af dit affald. Med solvarme, biogas og bedre isoleret varmebeholdere til varmt vand og bolig opvarmning og bedre muligheder for at udnytte spildvarme med lav temperatur (LTD) sterling motorer til at lave strøm med så kunne det gå hen og ligne noget som er selvforsyning med energi.

Hvis det ikke er muligt at producere energi nok, så energirenovere så den energi er produceres rækker længere! Nu kan der spares rigtig mange penge! Penge som kan bruges til at forbedre verden. Hvis bare halvdelen af besparelse af går til at forsyne andre dele af verden med biogas og solvarme og naturligvis – gratis internet så alle kan lære at gøre disse ting selv samt dele viden med resten af verden. Så er det muligt for alle at vinde. Det eneste der gør det lidt vanskeligt er at nogen har tænkt sig at tjene penge på at solen skinner, vinden blæser og mennesker skal af med deres affald. Det er der ikke noget galt I hvis de donerede 50% af overskuddet til de før nævnte formål.

Derfor er det måske ikke helt ligegyldigt hvem der håndtere vores affald og producere vores energi.

Det bedste af det hele – det er billigt og muligt at lave selv. Måske den del med toiletskyld – men det er der også en MEGET enkel løsning på – tørkloset uden kemikaliser!

Madaffald fra køkken­kværne bliver til energi

http://politiken.dk/indland/ECE3338177/en-million-koebenhavneres-tis-lort-og-opvaskevand-bliver-til-ny-energi/