Hjemløse giver dine ting mening #hjælphinanden

Indsamling af mobiler til hjemløse

Vi kan nu annoncere en forsmag på vores indsamling af mobiler til hjemløse. Med stor hjælpe fra Too Good To Go og Ta Det er vi nu i stand til at begynde vores indsamling af mobiler til hjemløse. Indsamlingen bliver Lørdag den 26/11-16. Tidspunkter og steder følger senere. Too Good To Go annoncerer indsamlingen på deres facebook side som et event.

Ikke bare mobiler

Denne indsamling handler ikke kun om mobiler, men også om indsamling af tøj, telte, soverposer og konservesmad (dåser, tørret paster osv). Så har du noget du ikke bruger mere eller tænkte du ville smide ud så har du nu muligheden for at give til de hjemløse Lørdag den 26/11-16.

København, Odense, Fredericia og Aarhus

Ta Det er indsamlingens primære hænder og fødder. De samler ind i deres varebil. Bilen vil holde et centralt sted i København, herefter kører de til Odense, derfra til Fredericia og ender i Aarhus. Ta Det vil så vidt muligt finde en central parkeringsplads i alle de nævnte byer. Steder og tidsrum følger i ugen op til Lørdag den 26/11-16.

Følg med via vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så kan vi holde dig opdateret med hvor og hvornår du kan indlevere mobiler, tøj, telte, soverposer og konserves. Du vil også blive opdateret om de andre indsamlinger vi allerede har planlagt.

Flere indsamlinger

Denne indsamling er bare den første. Vi har arbejdet hårdt på at lave en indsamling af mobiler alene. Du kan læse mere om vores indsamling af mobiler på www.hjemløsemobiler.dk. Vi er i øjeblikket bremset af at vi mangler penge til de indsamlingskasser som Jan Meier fra Target design har hjulpet os med. Vi arbejder på andre billigere og mindre alternativer.

Mobiler og gratis internet

Selv gamle Nokia telefoner kan komme på internettet. Det sker ikke af sig selv, men med hårdt arbejde og teknisk snilde. For de teknik interesserede kan vi fortælle at vi har planer om at lave et wifi modul til gamle Nokia telefoner. Via Open Source projektet NokiX kan vi udvikle et nye firmaware program til Nokia telefonerne som kan kommunikere med modulet via telefonernes M-Bus/F-Bus. Bussen kan understøtte 9600 bit/s, MEN det kræver kun ca 8000 – 9000 bit/s at sende voice-data. Det er ikke den bedste kvalitet, men det giver mulighed for gratis telefoni via wifi fra gamle telefoner.  Faktisk kunne man droppe at bruge telefonens microfon og bruge en ekstern mikrofon som sidder sammen med wifi modulet. Telefonen ville så kun være en terminal – dvs. tastatur og skærm – der kan styre wifi modulet. Det kommer til at kræve nogle kreative tanker for at give den bedst mulige oplevelse på en lille monochrom skærm.

Nedenstående billed er et udsnit af hvad de gode open source folk allerede har begået:
collected-nokix-works