Nyhedsbrev nummer to – 2017

Der har været travlt, og bestyrelsen har ikke ligget på den lade side. Vi har haft gratis telefoni til hjemløse og Bornhack 2017 på programmet de seneste to måneder.

I dette nyhedsbrev kan du læse om:

  • Gratis telefoni til hjemløse
  • Mødet med Københavns kommune
  • Mobiltelefoner til hjemløse
  • Solcelleoplader til hjemløse
  • Vores VOIP server
  • Bornhack 2017
  • Generalforsamlingen står for døren!

Indsamling til Gratis Telefoni for hjemløse

Indsamlingsnævnet, har givet grønt lys for at  samle penge ind til hjemløses telefoni.  Vi har oprettet en hjemmside til projektet: www.hjemløsemobiler.dk og en facebookside: www.facebook.com/Hjeml%C3%B8se-Mobiler-1785573521708048

Mobilepay har 14 – 20 hverdages ventetid. Så vi venter stadig på at blive betjent. Indtil da kan vi modtage donationer ved kontooverførsel på: Reg. 9860 kontonr. 0000621919
eller via kortbetaling på www.hjemløsemobiler.dk/doner/

Vi vil gerne opfordre ALLE til at hjælpe med det, I kan, OG fortælle alle, I kender, om vores indsamling. Pengene går til taletid via foreningens ip-telefoni løsning samt reservedele til mobiltelefoner. Vi har to VOIP (voice over IP) aftaler – en med voicebuy og en med worldcall. Disse aftaler giver os mulighed for at tilbyde fastnet til ca 3 øre pr minut og til mobil til mellem 8 – 15 øre pr minut. På sigt kan alle vores medlemmer benytte sig af denne løsning. Vi påtænker dog at lægge EN øre på pr minut som vil gå til de hjemløses taletids pulje.

Projektet har rigtig mange potentielle udvidelser så fx voice response system, der hjælper hjemløse med at finde ledige herberger og sovepladser samt bedre koordinering af tøj til væresteder. I dag er der væresteder, som intet har, mens nogen væresteder næsten ikke har plads til det, de får.

Mødet med Københavns kommune

Vores formand har talt en del med København kommune (KK) den sidste måneds tid. Her i blandt Koncern IT, som driver KK’s IT, Kultur og Fritid, som driver KK’s IP-telefoni, og Hjemløseenheden i KK.

Det virker ikke, som Kultur og Fritid er helt lukket for ideen om, at vi kan finde en løsning, så de hjemløse skulle kunne ringe til KK via IP-telefoni. Først skulle vi lige finde ud af, om det var nok, at Socialforvaltningen oprettede en gratis nummer, de hjemløse kunne ringe på.

Vores formand havde derfor møde med Hjemløseenden i KK. De kunne fortælle, at ingen i hjemløseenheden talte med hjemløse via omstillingen, men kun direkte via mobiltelefoner. Derfor gav et gratis nummer forbeholdt hjemløse ikke mening i forhold til deres arbejde.

Hjemløseenheden kunne også fortælle, at mange væresteder ikke har noget Internet, som de hjemløse evt. kunne bruge til at ringe fra. Det må vores forening derfor også finde en løsning på. Vi kan teknisk løfte opgaven, men økonomisk kan vi måske ikke løfte opgaven. Vi har påtaget os at finde en løsning.

Den sidste ting, som Hjemløseenheden også nævnte, var, at gratis telefoni modarbejdede Hjemløseenhedens arbejde med at lære de hjemløse, at der altid er regninger, der skulle betales.

Hjemløseenheden var også meget interesseret i, om vi evt. ville udvide målgruppen til at gælde andre socialt udsatte. Hvilket formanden svarede bekræftende på, men det er lettere at samle penge ind til hjemløse end socialt udsatte.

Hjemløseenheden var meget åben og positiv i forhold til ideen og ville gerne være med til at udvikle videre på ideen og opfordrede os til at skrive KK’s Socialborgmester.

Mobiltelefoner til hjemløse

Vi har indsamlet 31 mobil telefoner, hvoraf 14 af dem er smartphones! Vi har endnu ikke fået behandlet alle telefonerne, men langt de fleste er i god stand. De fleste smartphones har ikke en oplader med. Heldigvis har fået lidt penge til indkøb af disse.

Vi håber meget, at indsamlingen kan giver nogle flere penge til de batterier, opladere og reservedele vi har brug for. I det omfang der er overskud så vil også bruge penge på mobilopladere.

Solcelleoplader

Vi arbejder stadig på den første prototype af vores solcelleoplader, som vi håber at kunne levere sammen med telefonerne. Hugo er lykkedes med et setup med en boost converter, der kan kobles til en mobiltelefon og en solcelle, men lige nu kræver det 40 watt, før solcellen leverer nok til, at boost converteren virker.

I dagens danmark med de mange sparepærer kan det være svært at opnå 40 watt ved indendørs belysning. Håbet er en løsning, hvor den hjemløse kan oplade sin mobiltelefon bare ved at holde sig i et indkøbscenter eller bare bruge lyset fra et butiksvindue uden at skulle tiltrække alt for meget opmærksomhed.

Hugo har sammenlignet sin løsning med en digibody solcelle og powerbank og kan fortælle, at den heller ikke rigtigt kan følge med. Dvs den skal første lade sit eget interne batteri op – som tager små 10 timer, før den kan begynde at give strøm til mobilen i længere tid.

Hugo arbejder derfor med at sætte flere celler sammen og evt. anvende reflektorer for at øge lysindfaldet. Cellerne er ca 7 x 10 cm og koster ca 10 kr pr stk. Boost converteren koster ca 6 kr, men eftersom den ikke er så effektiv, er der udsigt til, vi laver vores egen. Den komme nok til at koste 15 – 20 kr.

Når løsningen er færdig, bliver den lagt ud på vores hjemmeside, så alle vores medlemmer kan prøve selv. Vi vil tilbyde workshops, hvor vi lærer vores medlemmer at lave disse selv – og måske kunne de også lave en til de hjemløse.

Udvikling tager tid.

Vores VOIP server

Vi har kørt en lille test med Asterisk – VOIP server software. Desværre så leger Asterisk ikke så godt med andet software. Så vi måtte stoppe den igen. Vi har købt en ny server, som Asterisk skal ligge op på. Vi er forsinket i forhold til tidsplanen.

Bornhack 2017

Bornhack folkene har endnu ikke fået lagt programmet og har været meget svære at komme i kontakt med. Arrangementet er planlagt i August fra den 22/8 – 29/8.

Chamille fra bestyrelsen arbejder hårdt på at finde priser for deltagelse og færgebiletter samt lave udkast til materiale og design af stand. Chamille plus husbond vil være vores fanebærer og deltage på hele arrangementet, mens Hugo og Jacob fra bestyrelsens slutter sig til i weekenden den  26/8-27/8.

Chamille vil finde mulige overnatninger tæt på arrangementet – selv om Bornholms størrelse gør, at det kan næsten være hvor som helst på øen.

Er der nogen, der skulle have forbindelser til Bornholm og ligefrem kende nogen, der kan have overnattende gæster? Må I meget gerne skrive til bornhack2017@fgive.org.

Alle, der vil med på Bornhack 2017, er  meget velkomne til at skrive til bornhack2017@fgive.org.

Update følger.

Generalforsamlingen står for døren

Vi har planlagt at holde generalforsamling i den næstsidste eller sidste weekend i April. Hold øje med din mailboks eller vores hjemmeside for indkaldelse til generalforsamling.  Vi indkalder, som vedtægterne siger vi skal, en måned før generalforsamlingen finder sted. Der bliver krav om tilmelding via hjemmeside.

 

Med venlig hilsen

Bestyrelsen.